Întrebări frecvente

 Tel: 877-45-44-33
E-mail: shop@store.uk

 20 Margaret St, Londra
Marea Britanie, 3NM98-LK

 Livrare standard gratuită
la toate comenzile din New York

 Forumul de asistență oferă
timp de peste 24 de ore, în fiecare zi.

Întrebări frecvente. Informații generale

Cum numești arta ceasornicului?

Arta ceasornicarului se numește ceas .

Care sunt părțile principale ale unui ceas?

Un ceas este format din:

un calibru/mișcare (poate fi realizat intern, fabricat din fabrică sau ebauched)

o carcasă pentru a susține mișcarea (poate fi din oțel, aur, platină, titan, bronz, lemn etc.)

o față a carcasei (poate fi din cristal de safir sau sticlă acrilică sau minerală) și un spate al carcasei (poate fi, de asemenea, oricare dintre metalele menționate mai sus sau solid, astfel încât să nu fie vizibil)

un cadran sau o față pentru a afișa ora (și alte complicații)

o bandă (NB: bucățile care ies dintr-o carcasă pentru a asigura o bandă se numesc „lugs”)

Ce este mișcarea sau calibru de ceas?

O mișcare (sau un calibru) este mecanismul din interiorul carcasei ceasului care măsoară trecerea timpului (și, eventual, alte informații, inclusiv data, luna și ziua). Mișcările pot fi în întregime mecanice (cu piese în mișcare), în întregime electronice (potențial fără piese în mișcare) sau o combinație a celor două.

Ce este o complicație?

O complicație se referă la o caracteristică suplimentară a mișcării unui ceas dincolo de funcțiile standard de indicare a timpului, adică ore, minute.

Exemplele de complicații includ: ziua/data, calendarele perpetue, afișarea fazelor lunii, alarme, mecanisme de repetare, indicatoare de rezervă de putere, sferturi de timp, precum și funcții de oprire/pornire a cronografului.

Care este abaterea normală a ratei unui ceas mecanic pe zi?

Abaterea zilnică a ratei unui ceas mecanic depinde de mai mulți factori importanți. Aceasta include calitatea mișcării, obiceiurile de purtare ale proprietarului și influența diferențelor extreme de temperatură. Cu toate acestea, un ceas de calitate care este în stare bună poate rula până la 10 secunde rapid pe zi.

Ce este un cronometru?

Cronometru este un cuvânt grecesc care înseamnă „cronometru”. Astăzi, doar ceasurile de precizie cu un nivel ridicat de precizie se pot numi cronometru, o denumire care este supusă unor condiții internaționale stricte de testare. Organizația independentă de monitorizare elvețiană Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (COSC) testează ceasurile timp de 15 zile în cinci poziții diferite și la trei niveluri de temperatură.

Ce este un cronograf?

Cronograf înseamnă literal „scriitor de timp”. Puteți să spuneți ora cu un cronograf și să îl utilizați pentru a măsura intervalele de timp.

Cât timp este ceasul meu rezistent la apă?

Un ceas este considerat a fi rezistent la apă atunci când sigiliile de pe sticlă, coroană și spatele carcasei sunt capabile să protejeze mișcarea fină de înaltă precizie din interior de umezeală și apă. Ceasurile rezistente la apă care sunt expuse în mod regulat la apă ar trebui să aibă sigiliile lor verificate cel puțin o dată la doi ani la un distribuitor specializat autorizat. Elasticitatea garniturii poate începe să se deterioreze după doi ani. Elementele externe, cum ar fi loțiunea de mâini, parfumul și săpunul pot, de asemenea, slăbi sigiliile.

Ce înseamnă numerele rezistente la apă de pe un ceas?

Lista de mai jos prezintă liniile directoare generale privind rezistența la apă pe care o veți primi de la un ceas evaluat corespunzător. 30 de metri (3 ATM) Rezistent la stropire și rezistent la apă în cantități mici de apă. 50 de metri (5 ATM) Poate fi scufundat în apă. Potrivit pentru înot, dar nu este garantat să fie rezistent la sărituri în piscină. 100 de metri (100 ATM) Potrivit pentru înot și scufundări la mică adâncime. 200 de metri (200 ATM) Potrivit pentru scufundări - nu în mare adâncime. 300 de metri (300 ATM) Potrivit pentru toate sporturile nautice de mare impact, scufundări și scufundări de saturație.

Când trebuie să-mi fac revizie ceasului?

Toate mașinile necesită îngrijire și întreținere, chiar și cele foarte mici precum ceasurile. O mișcare de ceas, o mașină fină care constă din până la câteva sute de componente individuale, este ușor uleiată și unsă în anumite părți. Această cantitate mică de ulei și grăsime se usucă sau este consumată de funcționarea mișcării ceasului. Dacă mișcarea se murdărește și se usucă, precizia și/sau rezerva de putere a ceasului pot avea de suferit. Acestea sunt primele semne că poate fi necesară întreținerea. Tratează-ți ceasul mecanic sau electronic cu reparații profesionale la fiecare patru până la șase ani, astfel încât să afișeze din nou cu acuratețe orele, minutele și secundele.

Se poate zgâria sticla de safir?

Da, chiar și sticla de safir poate fi zgâriată. Sapphire se clasează cu 9 pe o scară de duritate care variază de la 1 la 10. Numai diamantele, clasate la 10, sunt mai dure. Aceasta înseamnă că sticla de safir poate fi zgâriată de un diamant sau de un material la fel de dur. Betonul, de exemplu, conține corindon, care ocupă, de asemenea, un 9 pe scara de duritate, ceea ce înseamnă că poate provoca și deteriorarea sticlei de safir.

Ce ar trebui să fac dacă observ condens sau apă sub geamul ceasului?

Vă rugăm să contactați imediat un distribuitor specializat autorizat. Acestea vă pot usca ceasul la fața locului și pot determina dacă umiditatea sau apa au cauzat deja deteriorări mișcării.

Un ceas automat trebuie bobinat?

Dacă un ceas automat este purtat în fiecare zi și este supus unei mișcări medii a mâinii, nu va trebui să fie și bobinat manual. Totuși, dacă pregătești un ceas automat pentru a fi purtat din nou după ce a fost lăsat în depozit pentru o perioadă de timp, pur și simplu agitarea și setarea lui nu va fi suficientă. Prin urmare, vă recomandăm să înfășurați coroana ceasului de mână automat de mai multe ori pentru a sprijini alimentarea cu energie înainte de a-l purta din nou.

Pune o intrebare

3200SUBIECTE CREATE
180CLIENȚI FERICIȚI
5ANUL DEZVOLTĂRII
5000ÎNTREBĂRI RĂSPUNSE